2012. február 9., csütörtök

A klastrom titka (film)

A Jane Austen regények alapján készült (híresebb) filmek közül talán ez a legkevésbé ismert, éppen ezért szeretném mindenképp felhívni rá a figyelmet! Számomra valahogy egészen más a hangulata, mint mondjuk a Büszkeség és balítélet filmeknek vagy az Értelem és érzelemnek. Talán mert Catherine is nagyon különbözik a többi Austen hősnőtől. Fiatalabb, szegényebb és a színésznő is vékonyabb, törékenyebb, mint például Jennifer Ehle. (Catherine stílusáról itt írtam!) A film maga pedig számomra sokkal könnyedebb, vidámabb, mint az említettek. A történetről, a színészekről nem írnék bővebben, hiszen ezekről bárhol tudtok keresni infókat, inkább pár képet mutatnék a filmből, amelyek láttán talán még inkább megjön a kedvetek a megszerzéséhez. Ha valaki még nem olvasta a regényt és nem szeretné tudni, mi a történet vége, csak óvatosan a képekkel!

Ezt a kabátot viselte Colin Firth is a Büszkeség és balítéletben! (iMDb) Egyébként elég sok az ilyen ruhacsere a hasonló angol filmekben. Ebben a filmben például Catherine szalma főkötőjét viselte már Claudie Blakley (Charlotte Lucas), szintén a Büszkeség és balítéletben!


SPOILER KÖVETKEZIK!



Erről a jelenetről lesz a legtöbb kép, mivel annyira gyönyörű a kert, hogy nem bírtam megállni egynél! Ráadásul ez a legromantikusabb rész, hiszen itt kéri meg Henry Catherine kezét...


képek forrása: A klastrom titka című film

1 megjegyzés:

Adri írta...

ohh ez de szép lehet mindenképp megnézem :)

Megjegyzés küldése