2012. február 10., péntek

Chatsworth kastély

Egy olyan helyre foglak most bennetek elkalauzolni, ami számomra azért volt különösen érdekes amikor ott jártam (na jó, leszámítva azt, hogy a önmagában is gyönyörű), mert Cathsworthben vettek fel egyes jeleneteket az új Büszkeség és balítélet filmhez és A hercegnőhöz is. Számomra hatalmas élmény volt a kastély, és egyáltalán Anglia ezen területének megismerése.

Az angol Versailles-nak is nevezett barokk főúri kastély Devonshire hercegének épült 1678 és 1707 között. Rengeteg híres művész alkotása megtalálható falain (Dürer, Michelangelo, da Vinci...) és a szobor galériában, a könyvtár állománya pedig egy a legnagyobb magángyűjtemények közül. Hatalmas parkjában tavak, ösvények, szökőkutak találhatóak, és átszeli a Derwent folyó is. Híres az ősfáiról és a lépcsőzetes szökőkútjáról, kaszkádjáról. (forrás: Angliakalauz, Derbyshire UK)

A kastély látogatása során mindenki megtalálhatja a neki megfelelő elfoglaltságot, hiszen nem csak kulturális élvezetről lehet szó a területén! Számos programot rendeznek itt, lehetőség van ide esküvőt szervezni, van egy nagy shop, kávézó, udvarház és kalandpark ahol a gyerekek is jól érezhetik magukat és persze egy hatalmas séta a növényekkel és ősfákkal teli parkban felbecsülhetetlen! A terület, amit 'Capability' Brown tervezett az 1760-as években a leggyönyörűbb ember által alkotott tájkép. Ide ingyen el lehet látogatni az év bármelyik szakában és lehet piknikezni, játszani, vagy csak sétálni egy nagyot.




A híres kaszkád 


Elmaradhatatlan kedvenceim: a birkák

képek forrása: Saját képek 2008-ból + Kép a Büszkeség és balítéletből innen

3 megjegyzés:

Orsolya Szucs írta...

Elég közel lakom Chatsworth-höz de sajnos még nem voltam ott. Terveim között szerepel, hogy megnézem, mert gyönyörű szép :)

Enchanting írta...

Szerintem mindenképp megéri:) A honlapjukat nézegetve vannak téli programok is, de azért jó időben indul be az élet:)

Kriszti írta...

csodálatos!

Megjegyzés küldése